STC4Duchenne

Mihajlo Radulovic is een oud leerling van het VMBO en volgt nu de MBO opleiding Aviation Operations Officer aan het STC. Mihajlo heeft Duchenne. Op de NIEUWS pagina staat zijn verhaal.

Duchenne Spierdystrofie is een spierziekte. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Met ongeveer 10 jaar, wordt lopen erg moeilijk, en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker. Hierdoor is Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk fataal. (bron: www.duchenne.nl)

In 2014 hebben LO docenten Wouter en Michel het initiatief opgepakt om voor Duchenne en voor de VMBO leerlingen de eerste editie van STC4Duchenne te organiseren tijdens de 10km loop van de Marathon Rotterdam. Het doel was zoveel mogelijk aandacht geven aan Duchenne en geld inzamelen dat gebruikt kan worden voor onderzoek.

De Rotterdam Marathon is het grootste sportieve evenement in Rotterdam en een fantastisch platform voor een sponsorloop als STC4Duchenne. In 2018 lopen naast het VMBO, ook leerlingen, docenten en medewerkers van het MBO en het management mee. Het HBO zal worden vertegenwoordigd door de RMU, de Rotterdam Mainport University, een samenwerking van het STC met de Hogeschool Rotterdam.

Iedere deelnemer sponsort zichzelf. Wij, het STC en RMU, zorgen voor het inschrijfgeld en de begeleiding. Op deze website staat veel informatie over dit fantastische evenement. De komende maanden zal meer informatie worden toegevoegd. Alles wat je moet weten voor deelname en voor de dag zelf wordt hier vermeld.